Bitcoin staat nu achter Stablecoins in Terms of Adjusted Daily Transaction Value: Gegevens

Volgens CoinMetrics-gegevens hebben stabiele munten voor het eerst in de geschiedenis Bitcoin ten val gebracht wat betreft het aangepaste transactievolume.

Op 23 juni overtrof de fiatgepinde cryptokringen voor de derde keer in 2020 de mijlpaal van $2 miljard, terwijl de koning van de crypto onder dat niveau dook.

De volatiliteit van Bitcoin is een zegen voor stablecoins…

Bij de berekening van het aangepaste transactievolume voor een bepaalde cryptocvaluta heeft CoinMetrics transacties met een niet-economische waarde, zoals het omwisselen van geschudde munten tussen hun koude portefeuilles, verwijderd.

Stabiele munten registreerden hun hoogste transactievolume tot nu toe op 18 maart ($2,2 miljard), warm op de hielen van de ‚Zwarte Donderdag‘ crash die vijf dagen daarvoor plaatsvond.

Ondanks de recente ‚flippening‘ moeten ze nog steeds de piek van bijna 3,9 miljard dollar aan transacties van Bitcoin Profit aanraken, die op 17 juli 2019 werd vastgesteld.

Met name Bitcoin registreerde een van de grootste prijsdalingen van het jaar op die dag, met een daling van meer dan 13 procent binnen 24 uur.

Deze volatiliteit is direct verantwoordelijk voor de snelle stijging van het aantal stablecoins waarvan het gecumuleerde aanbod al meer dan 11 miljard dollar bedroeg, terwijl Tether alleen al een marktkapitalisatie van 9,6 miljard dollar had.

Tether is de meest verhandelde munt

Als het gaat om het handelsvolume in dollars, overtrof Tether voor het eerst Bitcoin in april 2019.

Zoals gemeld door de VS zijn Bitcoin, Ethereum en Tether vandaag de dag goed voor 90 procent van alle handelsactiviteiten.