Kreditkunder kräver svar efter att plattformen lämnat in konkurs

„Vi vill bara veta att våra medel är säkra,“ sa en kreditanvändare

USA-baserad kryptovalututlåningstjänst Cred lämnade in konkursskydd i kapitel 11 på lördag och lämnade många kunder efter lösningar för att få sina pengar. Enligt domstolshandlingar lämnade det juridiska teamet för Cred VD Daniel Schatt in konkurshandlingar för företaget i Delaware District den 7 november.

Cred noterade sina uppskattade tillgångar mellan 50-100 miljoner dollar och dess uppskattade skulder mellan 100-500 miljoner dollar. I ett officiellt uttalande sa företaget att det hade ansökt om kapitel 11 i ett försök „att maximera värdet på sin plattform för sina borgenärer.“

Konkursansökan kommer efter ett meddelande den 28 oktober. Plattformen skulle stänga av fondinflöden och utflödena i två veckor. Cred uppgav på Twitter att avstängningen inte berodde på någon brottsutredning, men plattformen arbetade med myndigheterna „för att hjälpa till att utreda oegentligheter i hanteringen av specifika företagsfonder av en förövare“ och citerade en „bedräglig incident“ som orsak.

Strax före tillkännagivandet avslutade kryptovalutaplånboken och handelsplattformen Uphold sitt partnerskap med Cred. Cointelegraph rapporterade att minst en Uphold-användare hade haft tekniska problem med plattformens CredEarn-program som påstås orsakas av Cred. Efter upplösningen av Uphold-partnerskapet hävdade användaren att han hade ungefär $ 140 000 i Bitcoin (BTC) och andra tillgångar låsta på sitt kreditkonto.

Cred har sagt att inget av dess system, kundkonton

Cred har sagt att inget av dess system, kundkonton eller kundinformation äventyrades i den „bedrägliga incidenten“, men har inte utfärdat någon uppdatering på Twitter eller påstås via e-post till sina användare sedan 30 oktober angående tillgångar som nås via plattformen.

„Vi vill bara veta att våra medel är säkra“, sa en Twitter-användare. „Vänligen adressera detta vid din nästa uppdatering, inte ett meddelande till nästa meddelande.“

Plattformen har nu uppdaterat sin webbplats för att inkludera information om kapitel 11-arkivering, men många användare fick inte meddelandet. Crypto Twitter-användare AwsomeNada hävdade att han hade 7 250 XRP – ungefär 1 829 $ vid tidpunkten för publiceringen – insatt på sin senaste transaktion innan fondinflöden och utflödena avbröts.

„Jag vill veta hur detta kan lösas“, sa AwsomeNada. „Jag behöver mina pengar tillbaka idag.“

Användare gjorde liknande påståenden om att de tappat tillgång till „tusentals XRP“ och andra tillgångar utan att höra om deras medel var säkra under konkursprocessen.

Även om både fondinflöden och utflöden till synes kommer att vara oåtkomliga när Cred går igenom kapitel 11-processen, har andra börser också gett användarna anledning att se innebörden bakom „inte dina nycklar, inte dina mynt.“ Uttag av digitala tillgångar har varit stängda på kryptobörsen OKEx sedan 16 oktober bland rykten som polisen har kvarhållit sin grundare.