Da Biden præper $ 3T-stimulus, kan Bitcoin indstilles til at bryde ud

Bidens finanspolitiske stimulusplan kan sende BTC-prisen til at stige højere.

Den indkommende Biden-administrations plan om at oversvømme den amerikanske økonomi med billioner af dollars kunne antænde det næste ben på Bitcoin (BTC) tyremarkedet, da flere investorer søger tilflugt fra en smuldrende amerikansk dollar.

Axios, en Arlington-baseret nyhedsudsendelse, rapporterede torsdag, at Joe Biden har bedt kongressen om at give amerikanerne $ 2.000 i stimulansbetalinger for at kompensere for den økonomiske ødelæggelse af Covid-19. Den kommende præsident har også foreslået en skat og infrastrukturpakke på $ 3 billioner som en del af hans „Build Back Better“ -program.

Biden fordoblede sin opfordring til mere direkte lettelse til amerikanerne efter fredagens skuffende jobrapport, der viste et tab på 140.000 stillinger i december.

Han sagde:

”Økonomisk forskning bekræfter, at det under forhold som krisen i dag, især med så lave renter, at tage øjeblikkelig handling – selv med underskudsfinansiering – vil hjælpe økonomien”

Hvis 2020 er noget at gå forbi, kan den nye tidevandsbølge af stimulus være en anden katalysator for Bitcoin Bank, da flere penge oversvømmer markedet og finder vej til aktivpriser.

Selv Donald Trump, en republikaner, var ikke fremmed for stimulus. Under hans ledelse vedtog USA en historisk $ 2 billion stimulusregning i marts. Trump underskrev også en hjælpepakke på $ 900 milliarder i sidste måned, der ville bane bølgen til $ 600 stimuluskontrol.

Den føderale regerings inflationsfremmende politik er faldet sammen med rekordintervention fra Federal Reserve, som indsatte billioner af dollars i 2020 for at bekæmpe en likviditetskrise og holde dag-til-dag-renter under kontrol.

Selvom disse politikker udgjorde en stærk backstop for risikovillige aktiver – en kategori, der tidligere har inkluderet Bitcoin – er den nye fortælling omkring BTC, at den er en sikring mod inflation.

Dette bekræftes ikke kun af Bitcoins historiske outperformance gennem de sidste 11 år, men også af den nye bølge af institutionelle penge, der kommer ind på markedet. Institutioner køber Bitcoin med et klart formål og kan en dag blive branchens “mega HODLers”.

Bitcoins digitale guldfortælling har været en af de største katalysatorer bag det institutionelle skift mod BTC. Denne fortælling hjalp til med at give Bitcoins rally på 300% i 2020 og dens mere end fordobling i pris de sidste tre uger. Denne tendens kunne intensiveres i 2021, da dollarens købekraft fortsat eroderer.

Selv JPMorgan Chase har erkendt, at Bitcoin tager markedsandele fra guld, det traditionelle tilflugtssted. På fredag var en Bitcoin mere end 22 ounce guld værd, hvilket repræsenterer et nyt rekordhøjt niveau.