Gold Bug Peter Schiff innrømmer å misvurdere Bitcoin

Gull og bitcoin er de to viktigste eiendelene som vinner i 2020 til tross for den globale pandemien. Gullbug Peter Schiff har alltid snakket dårlig om bitcoin, men denne gangen innrømmer han kanskje at det er en feil i prognosene hans etter å ha blitt enige om at mynten aldri ‚kollapset‘ da gull eksploderte til de nye heltidene i august.

Mens han kommenterte en Twitter- utveksling med Tyler Winklevoss 6. september, utvekslet Schiff ord med Gemini-medstifteren.

De diskuterte BTCs økning til en årlig høyde på over $ 12 000 den 17. august og dens fall under $ 10 000 bare forrige uke

Mens Tyler sa at den digitale eiendelens grunnlinje for alle fremtidige fall ville være $ 10.000, kom Schiff opp sterkt bearish. Han sa at bitcoin kunne konsolideres før den krasjer. Schiff uttalte :

“Jo mer 10K støttenivået blir testet, jo svakere blir det. Markeder gir sjelden investorer så mange sjanser til å kjøpe bunnen. ”

Men en Twitter-bruker, Sharkybit var ikke villig til å la ordet fra gullfeilen gli. Han la ut et skjermbilde av Schiffs 5. spådom om at BTC-prisen ville falle ettersom gullet økte. Schiff svarte :

“Jeg hadde rett i gull, men feil på Bitcoin Future. Sistnevnte klarte å komme gjennom motstand og samle opp til $ 12K, takket i stor grad være en tur på gullets kapphaler og et massivt TV-reklamekjøp fra Grayscale. Ved å falle tilbake til $ 10K returnerte Bitcoin raskt til et bjørnemarked. ”

Gull- og Bitcoin-skjev analyse

Basert på Skew Analytics nådde denne en-måneders korrelasjonen mellom bitcoin og gull en svimlende høyde på 68% i begynnelsen av august. I dag er gullprisen $ 1 934 per unse etter å ha mistet 7,1% siden den nådde en heltidshøyde på $ 2089 den 6. august.

Likevel er bitcoin nå verdsatt til rundt 10 250 dollar etter å ha mistet rundt 15% siden den økte til over 12 000 dollar i år 2. august. Korrelasjonen mellom disse to eiendelene har holdt seg rundt 0-20% de siste to ukene, og kortvarig stupte til 2,6% 2. september.

Selv om bitcoin for øyeblikket ikke er sterkt korrelert med gull, kan denne kryptoaktiva fortsatt være satt til å bli digitalt gull før utgangen av 2020. Det kan skje med tanke på tidligere priskorrelasjoner og trender i futuresmarkedet. Basert på skjev data har gull en 27,22% år-til-dato (YTD) avkastning, mens Bitcoin har fått en 42,36% YTD-avkastning.