Tilbakegående risiko appetitt baner vei for Bitcoin Breakout over $ 16K

Bitcoin slo et øye foran New York-åpningsklokken torsdag da prisen stengte over $ 16.000. Flaggskipet kryptovaluta utvidet ikke sin velkomst, og ble bytte for en moderat salgsforstyrrelse som førte den tilbake under $ 16.000.

Likevel fant den et konkret støttenivå over $ 15550, hvorfra det forsøkte en annen okse å løpe mot samme psykologiske motstand. Det gjenvunnet $ 16.000-nivået på nytt igjen fra 0700 EST.

Risiko appetitt avtar, Bitcoin gevinster

I bredere skala kom Bitcoin Up siste oppadgående bevegelse da den amerikanske dollaren ble svekket og det pågående rallyet i de globale aksjemarkedene stoppet. Så det ser ut til at handelsskift flyttet tilbake til safe-haven / sikring av eiendeler på bakgrunn av et økende antall koronavirusinfeksjoner som førte til at noen amerikanske stater innførte nye lockdowns.

For eksempel gled de amerikanske aksjeterminene i trading før torsdag torsdag, med S&P 500 som gikk ned med så mye som 0,3 prosent. I mellomtiden steg gull futures, og bekreftet at investorene kjemper med det potensielle økonomiske slaget den nye COVID-19 kan forårsake.

Forholdene var noe lysere i begynnelsen av denne uken. Legemiddelprodusenten Pfizer og dets partner BioNTech kunngjorde at deres eksperimentelle koronavirusvaksine viste 90 prosent suksess med å behandle frivillige under forsøket. Dette gjorde at amerikanske aksjer kunne vokse høyere gjennom gjenoppliving av „tapere av pandemi“ fra flyselskaper og hotellbransjen.

Samtidig gled pandemivinnere som tekniske aksjer og gull. Bitcoin led også, men klarte å unngå en dypere retracement etter milliardærinvestoren Stan Druckenmillers godkjennelse (les her).

Hva blir det neste

Etterspørselen etter Bitcoin opprettholdt på lokale støttenivåer også da globale obligasjonsrenter fortsatte å gi mindre fortjeneste. Selv med et nylig tilbakesprang var avkastningen på den 10-årige amerikanske statsbanken under 1 prosent. Det sikrer at investorer holder seg limt eller vinnere som gull og Bitcoin.

Forventningene om en annen prisoppgang dukket også opp da investorer mistet tilliten til vaksinenyhetene. Noen gullanalytikere bekreftet at de forventer at etterspørselen etter trygg havn vil vokse med usikkerhet om hvor lang tid vaksinen vil ta å nå folket.

I mellomtiden vil de langsiktige inflasjonsutsiktene forårsaket av de ultra lave rentene og ubegrenset kvantitativ lettelse holde appetitten på eiendeler som gull og bitcoin høyere.